PontusJanKristianSderblom

Ay-liikkeiden ahneus.

Kojamo, tuo entinen Vvo teki huipputuoton, hienoa sinäänsä...Mutta. Millä se on sen tehnyt? Nostanut vuokria ja jättänyt korjaukset minimiin? Saanut avustuksia,vai millä? Itse asuin aikoinani Vantaalla Vvo:n homerivarissa ja " Yleishyödyllinen " pulju hoiti omaisuuttaan todella huolimattomasti. Kattojen vuodot hoideltiin huolimattomalla näennäiskorjauksella,joku heppu kävi katolla naputtelemassa ja sisäkaton vuotokohta maalattiin, silti sateen jälkeen uudestaan vuoti kuitenkin. Kunnan terveystarkastaja oli lausunnon antanut että ovat asuinkelvottomassa kunnossa ja pitäisi purkaa, silti vain uudelleen vuokrattiin. Ei varmasti aivan ainutlaatuista toimintaa, näkyyhän se nyttemmin Kojamoksi muuntuneessa Ay-Busineskoneen tuotoissa, joita nauttivat myös eräät kärkipoliitikot. Missä vain on vastuu ihmisten sairastumisista moisissa rotteloissa? Varmasti tämä ei ole ainutlaatuinen tapaus kyseisen yhtiön asunnoissa, raha ja tuotot kelpaavat, vastuuta ei ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Risto Salonen

Missä on Li, Arhi-Pekka ja demarien parhaat, vai onko Kojamo sitä parempaa pääomaomistusta eikä Attendoa, Esperiä tai Med Groupia? Hyi hyi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ja taas mennään Kojamolla ratsastaen.. Kerrataanpa taas.

Kojamo eli entinen VVO on ollut osakeyhtiö jo 22 vuotta vuotta eli vuodesta 1997 lähtien. Sinä aikana sillä ei ole ollut yleishyödyllisiä tavoitteita eikä verohelpotuksia. Se on toiminut samoilla pelisäännöillä kuin muutkin kiinteistöalan yritykset.

Kuten kulunut sanonta kertoo, niin osakeyhtiön tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Se että omistajat ovat yleishyödyllisiä, ei poista tätä.

Itsehän en tuosta hokemasta pidä, sillä on mahdollista sisällyttää paljon muutakin yrityksen tavoitteisiin ja monia asia riippuu siitä, katsotaanko asia lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Mutta silti yksinkertaistettuna noin.

Maaliskuun lopussa 2017 Kojamolla oli 35 697 vuokra-asuntoa. Näistä ARA-asuntoja oli noin 2000. Eli 94,4 % on normaaleilla markkinoilla olevia vuokra-asuntoja ja hieman yli 5,6% siis ARA:n rajoitettuja kohteita.

Joten pääosin tekevät tuloksensa ihan vapailla markkinoilla eivätkä sosiaalisessa asuntotuotannossa.

Vertailuna vaikkapa Stockmannin suurimmat omistajat ovat yleishyödyllisiä suomenruotsalaisia säätiöitä, eikö se saisi siksi tehdä voittoa?

Omistajien yleishyödyllisys ei muuta osakeyhtiötä yleishyödylliseksi, koittakaa nyt vihdoin sisäistää se.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kaistakorpi, Kojamon toiminnassa ei ole siis mitään moitittavaa. Voisi ajatella, että mielipiteesi saatetaan muistaa, kun kommenttejasi luetaan lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, minähän luettelin vain faktoja Kojamosta, joita tässä kommentissasi on taas tasan nolla. Koitat vetää siitä jotain omia johtopäätöksiä mielipiteistäni.

En osaa sanoa onko esim viime vuoden aikana Kojamon toimiminen asuntoalalla ollut sen moitittavampaa kuin muidenkaan asuntovuokrausbisneksessä. Sinulla on ilmeisesti tästä jotain tarkempaa tietoa? Jos on, niin kerro ihmeessä.

Muistele vaan ihan rauhassa, ei tunnu missään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

"En osaa sanoa onko esim viime vuoden aikana Kojamon toimiminen asuntoalalla ollut sen moitittavampaa kuin muidenkaan asuntovuokrausbisneksessä."

Eli vasemmisto on vain yhtä härski verovarojen kuppaamisessa kuin oikeistokin. SDP vedättää siinä missä kokoomuskin kun hilloa jaetaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Jos nyt omistajista jotain pitäisi syyttää, niin eikö se kohde olisi suurin omistaja?

Ja Kojamon tapauksessa se on eläkeyhtiö Ilmarinen.
Toisena Varma.

Sitten puolella noiden osuudesta vasta tulee metalli ja rakennusliitto.

Jos pienempiä sijoittajia halutaan syyttää, niin sitten tulee pienempiä liittoja yhdessä kuntien, säätiöiden ja rahastojen kanssa.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kojamo

oten eiköhän tämä Kojamon ja ay-liikkeen juttu ole jo vanha vitsi.
Toisaalta jos tiedot on jostaib Karpon ajoilta, niin sitten se on eri asia.

Toimituksen poiminnat