PontusJanKristianSderblom

Sananvapaudesta kerran viäl.

Olen kirjoitellut paljon tänne ja muihin sosmedioihin. Ilmeisesti olen tarkkailussa , kun Facebookiin jälleen lävähti 30 vrk.esto, eli banni. Olen yrittänyt kirjoitella sinnekkin fiksusti, loukkaamatta ketään ja silti tullut kaltoin kohdelluksi. Kirjoitukseni/ toteamukseni käsitteli pihallani tapahtuvaa pikku katastrofia, eli tuholaisten tuloa tänne.Yksi omenapuu on nyt menetetty ja istutuksiin oli myös tämä vieraslaji iskenyt. Miten on mahdollista sen toteamisesta antaa banaania, eli bannia? Noh, banaanin peruivat kun laitoin vastineen, kysynkin nyt eikö pitäisi laatia sääntöjä turhien bannien antamisesta, tämä kun ei ollut ensimmäinen, josta jouduin taistelemaan... Viimeksi rapsahti muurahaisista,joista kirjoittelin tuolla ja sekin kyllä peruttiin. Missä on sananvapaus, moni kun ei viitsi/jaksa palautetta laittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Joo et ole ainut joka saa turhasta bannia noilla sivuilla.. Harmillista on se ettei he katso kelle se automaattinen banni tulee ja miksi. ja se on myös tyhmää että heillä on oikeus antaa sitä bannia miten tahtovat, vaikka ilman kunnon syytä.. Onko Facebook/twitter/Youtube/Patreon-tili ja kumppaneista tullut maailmassa liian tärkeitä/isoja? Minusta on. Nykyään saat tietoa esim. Youtubesta mihin vaan, vaikka pyörän rakentamiseen, ja kun Youtubessa työskentelevä saa itse päättää mitä sieltä voi oppia, niin eihän se hyvä juttu ole ollenkaan! Samaten Facet jne..

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Näin juuri ja toki on muitakin sosiaalisia medioita jossa olen, harmittaa vain se turha työ kun jotuu rautalangasta vääntömään mitä tarkoittaa. Lisäksi silloin estyn myös tänne kirjoittelemaan, kun kirjaudun facetunnuksilla.
Tietenkin tämä yllämainittu on oma vika kun en ole luonut US-Tunnuksia erikseen!

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tyypillistä FB mielivaltaa. Itsellenihän pamahti 24vrk bänni vuosi sitten vappuna kun jaoin Thaimaan toiseksi suurimman valtamedian eli The Nation Multimedian uutisen, jossa ihmeteltiin kuinka on mahdollista että heidän eteläisessä naapurissaan Malesiassa varttuneet aikamiehet saavat mennä naimisiin jopa 6-vuotiaiden tyttöjen kanssa (osassa maakuntia, ei kaikissa). Mitään en siihen kommentoinut vaan pelkästään jaoin ja bänniähän se laittoi.

Seuraava 24-tuntinen tuli sitten siitä kun omalle seinälleni postasin kommentin, jossa ihmettelin, että miksi Thaimaan toka suurimman valtamedian uutista ei saa jakaa (siihen en enää edes linkkiä siihen uutiseen laittanut, kunhan vaan ihmettelin, mutta tämä ihmettelykin oli yhteisönormien vastaista).

Sitten olikin pitkä tauko ilman bännejä kunnes kuluneena uutena vuotena iski taas 24-tuntinen. Siitä kun olin uuden vuoden toivotuksina jakanut yhden hottiksen bikinibeiben kuvan. Ja se ei siis ollut mikään alastonkuva vaan hottis beibe bikineissä. No sellaistakaan ei saa jakaa. Olisi kai vaan pitänyt jakaa joku burgha-beiben kuva? Silloin oltaisiin oltu kiltti yhtisönormilainen! ;)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Ai niin, tossa toukokuussa olin tosin kyllä n. 5min bänneissä. Näet Forecan sääennusteen jakamisesta Helsinkiin! ;) No valitin siitä ja silloin olivat nopeasti hereillä ja poistivat sen bännin n. 5 minuutissa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Joitakin islamiin ja eritoten islamilaisen invaasion vähemmän
mukavista asioista ei tarvitse kovin ihmeellisiä kirjoitella.
Vaikka perustelisi kirjoitusta tunnettujen ja arvostettujen
sanoma-ja aikauslehtien jutuilla, niin kas kummaa, juttu
häviää todennäköisesti näiltä palstoilta, jos ei miellytä
oikeassa ( ? ) olevaa toimitusta. Eli keskustelun taso kiertää
kuin kissa kuumaa puuroa ja vaikenee vaikeista asioista, on ihan
normia, etenkin Ylellä. Karrikoiden voisi sanoa, että Göteborgin
ja Malmön härdellien tekijät ovat Pilli ja Pulla, satukirjoista.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Vieraslajeista ei juuri saa puhua, vaikka niitä vastaan taistellaan kovasti ja rahaa palaa siihen sotaan satoja miljoonia euroja vuosittain..

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Se johtuu eu-sensuurista jota facebook toteuttaa.Siellä on valmiiksi moderoitu sanoja jne.joita EI eu politiikan tahdosta saa julkaista.Ne kirjoittajat jotk a katsotaan "varallisiksi"eliminoidaan eli kirjoitukset ja julkaisut estetään tai poistetaan.NETTISENSUURI on osa eu politiikkaa ja facebook on siinä siis mukana.EI kannata yksinomaan facebookia syytellä kyllä se eu on ne sopimukset vaatinut ihan itse.Sensuuri on eu väline poistaa väärin ajattelijat tästä demokratiasta ,eu demokratiasta ,jossa yksi mielipide on aino aoikea..Kirjoja poltettiin aikanaan,nyt sensuroidaan ENNAKOLTA jopa yksityiset viestit.Google poistaaa tietoja eurooppalaisen tietosuojan nojalla ja samaa tekee kaikki muutkin koska eu vaatimukset.TARKOITUS on todellisuudessa se,etteivät ihmiset saa enää esittää kritiikkiä poliitikoita ynm.kohtaan ja varsinkaan systeemiä ei sovi siis kritisoida.Facebook jättää julkaisematta ihmisten kirjoitukset ja kommentit jotka eivät miellytä eu:ta iahn siitä syystä että näin on määrätty.SENSUURI josta käyttävät nimeä moderointi koskee kaikkia valtamediaakin,jonka taas omistaa samat tyypit joiden intresseissä on sensuuri ja nettikyttääminne ,valvonta jne.jne.Yle,yksityiset kanavat jne.joita rahoitetaanveronmaksajien rahoista ovat nekin kaikki samojen määräysvallan alla.

Joku pelkää siis jotakin ja paljon,kun mielipiteistä viedään jopa linnaan suomessa.Jos kone joskus "tökkii"tai huomaat että sitä on seurattu tietystä "pisteestä"niin siitähän se selviää kuka sinua valvoo.Viime vaalien alla sensuroitiin tietyt puheenaiheet mm.lastensuojelun laittomuudet joista ei saanut siis käydä keskustelua julkisesti ,nyt on ns."maahanmuutto,rasismi,vihapuhe(politiikkaa nekin)" ja yhä edelleen eu-politiikan/poliitikoiden kriittinen tarkastelu jne.jne.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

FB:ssa on automaattisia botteja, mitkä havaitsevat kuvissa olevan, sanoissa, jne.

Ne botit tulkkaavat monet asiat väärin kuten esim. kuvatapaus aikoinaan oli, että siinä kuvassa oli tissi mutta oikeasti siinä oli nainen kyynärpään kanssa nojaamassa ja se kyynärpää oli tissiä näyttävä.

Minullakin sattui niin, että kuvasin käpytikkoja (pariskunta) ja laitoin nettiin. yksi kuva meni välittömästi blurratuksi ja varoituksena: "Saattaa sisältää järkyttävää ja väkivaltaa sisältöä". Ihan kuin käpytikat olisivat käyneet toistensa kimppuun.

Kesti kuukausi, niin sen jälkeen kuva on vapautettu, sitä ennen piti aina painaa "näytä kuva" koko ajan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Facebook on kaupallinen yritys, se voi tehdä ihan mitä haluaa, ei se mikää kela ole. :)

Toni Tamminen

Kela on tuttu Petterille, se muistutettakoon!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sitä se kikkeleiden vahtaaminen uimahalleis teettää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset