PontusJanKristianSderblom

Hei, me Trumputetaan.

Minua on hämmästyttänyt jo pitkään valtamedian tapa " Trumputtaa " ja nyt tuo on vain yltynyt.Itse en ole mikään Trump-fani, mutta en myöskään hyväksy tätä ylenpalttista mollaamista häntä kohtaan, viimeisempänä juuri Hesarin Nyt-liitteen pilapiirros. En liioin ymmärrä tätä vihervasemmiston hurmosta jarjestää mielenosoitusta, enkä kyllä muitakaan tahoja jotka ovat niin tekemässä. Ei näistä ainakaan mitään hyötyä ole kansainvälisille suhteille, ennemmin haittaa.Minusta on hienoa että Mr. Putin ja Mr.Trump tulevat tänne toisiaan tapaamaan, tuohan se positiivista julkisuutta maallemme. Toinen ihmetyksen aihe nousi mieleeni tästä tapahtumasta, eli nyt saatiin pikapikaa rajakontrolli kuntoon, eihän se niin vaikeaa ollut kuten väitetään.Pitäisikö näiden herrojen olla jatkossakin täällä, niin tulisi tähänkin asiaan jotain rotia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, kyllä hesari tökeröllä linjalla oli. Saksalainen Stern sen sijaan osuvampi:

https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2017/08...

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Ei tuonkaan median kuva ollut asiallinen, häpeäisivät!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olen samaa mieltä siitä, että Trumpia ehkä katsotaan suuremmalla suurennuslasilla kuin ketään muuta poliitikkoa maailmassa. Jokainen vähänkin outo lause retostellaan ja siitä on tullut lehdistölle lähes päivittäinen uutisannos. Usein niistä on vaikea nähdä, mikä se outous nyt olikaan.

On silti käsittääkseni selkeä tosiasia, että Trump on sairas paskiainen, samassa liigassa Putinin, Duterten, Kim Jongien ja erinäisten historian hahmojen kanssa. Näistä poiketen hän kuitenkin on tämän päivän vaikutusvaltaisin valtion päämies. Jos demokratian vahtikoirilla on mitään elämäntehtävää, on se juuri Trumpin kaltaisten poliitikkojen alas ampuminen.

Sika-Trump oli lapsellinen yritelmä. Pilakuvat Trumpista eivät toimi, koska mies itse twiittailee päivittäin parempia piloja itsestään. Tosin ihan tosissaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse en pidä itseäni kovinkaan ituhippikommarina mutta olen täsmälleen samaa mieltä heidän kanssaan Trumpista. Trump on helvetinmoinen ääliö ja typerys vailla vertaa. Historia tulee aikanaan osoittamaan että hän oli oman aikansa kävelevä poliittinen katastrofi ja anti-Midas: kaikki mihin hän koski, muuttui paskaksi, vähän Putinin tapaan.

Kiinnostaisi muuten tietää miksi juuri ituhippikommarit eivät saisi käyttää kansalaisoikeuksiaan ja ilmaista mielipidettään Trumpista? Kansalaisoikeudet joko ovat tai sitten niitä ei ole.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Esimerkkejä mitkä asiat muuttuvat "paskaksi"? Kun Trump niihin koskee?

Sinun tuurillasi Trump muistetaan yhtenä parhaimpana Presidenttinä Usalle! (Usan kannalta parhaimpana, sehän voi siis tarkoittaa sitä että koko muu maailma kärsii)..

Mutta taas oli hyvä Trump otsikko By IL -Trump pilkkasi Vapaudenpatsaalle kiivennyttä naista: Olisin antanut sen pellen hypätä -

Totuus: - "Minä olisin asettanut patsaan alapuolelle verkkoja, jotta hän olisi voinut hypätä niihin, presidentti jatkoi."

Ja hän myös kehui pelastajia, ihme kun IL jaksoi tuon laittaa tekstiin!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pidän muuten Trumpin kritiikittömiä tukijoita tasan yhtä kyvyttöminä politiikan älykääpiöinä kuin mitä hän itse. Loputtoman listan takia en edes viitsi nähdä vaivaa vastakseni mutta annan vinkkiä: Trump touch. Kun lähdet Trumpin lähipiiristä ja laajennat rinkiä globaalille valtiotasolle, saat pienen aaavistuksen kaverin kyvyistä.

Mitä otsikkoosi tulee, se piti paikkansa: Trump pilkkasi mielenosoittajaa pelleksi. IL mainitsi kaikista asioista selkeästi enkä ainakaan itse osaa sanoa jutun perusteella kuinka vaivalloista oli sisällyttää faktat juttuun. Jutun pointti oli siinä että mielenosoittajan kutsuminen pelleksi osoittaa todella ääliömäistä käyttäytymistä presidentiltä. Jos taas olet lukenut muitakin lähteitä, huomaat, että Trump painotti yleisölle sitä että olisi antanut pellen hypätä ja yleisön reaktion jälkeen lisäsi tuon verkkojuttunsa

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #14

Aha, hieno "headcanon" sulla tosta puheesta. Mistä oppii meedioksi?

Googlasin Trump touchin ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti Trumpin tapaa kätellä? Sekö on se vakavin ongelma? Jenkeillä on ekaa kertaa pitkästä aikaan enemmän työpaikkoja kuin työttömiä, Pohjois-Korea ei ole vähään aikaan uhkaillut ydinaseilla ja sun pahin ongelmasi on kättely?

Trumpissa on valittamisen varaa mutta tällä hetkellä saavutukset kattavat joillekin aiheutetun pahan mielen mennen tullen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessakin tämä liberaali sateenkaariväki hyökkää Trumpia vastaan älyttömyyksillään, asiaa ei näillä ole nimeksikään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ai ei ole asiaa?
Tässä ihan vaan pari esimerkkiä:
- äärioikeiston marssissa ajaa yksi heistä vastamielenosoittajien sekaan autolla, tulee ruumiita ja loukkaantuneita. Trump luonnehtii marssijoita ’hyviksi ihmisiksi’.
- Floridan kouluampumisen jälkeen NRA ottaa maalitaulukseen (sic!) asevastaisen kampanjan käynnistäneet nuoret selviytyjät. Trumpin mielestä NRA on hyvä ja isänmaallinen järjestö.

Näitä lausuntoja kohtaan ovat inhonsa ilmaisseet johtavat republikaanitkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"- äärioikeiston marssissa ajaa yksi heistä vastamielenosoittajien sekaan autolla, tulee ruumiita ja loukkaantuneita. Trump luonnehtii marssijoita ’hyviksi ihmisiksi’."

Charlottesvillessä vihervasemmiston anarkistit yrittivät kaataa etelävaltion sotasankarin Robert E. Leen patsaan ja hyökkäsivät puolustajien kimppuun, tuossa kahakassa kait yksi kuoli auto-onnettomuudessa. Trump tuomitsi kahakoitsijat tasapuolisesti vaikka vasemmisto oli se todellinen syyllinen provokaatioon. Sama tapahtuisi todennäköisesti Suomessakin jos vasemmistoanarkistit aikoisivat kaataa Mannerheimin patsaita.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Olet todella pahasti sekaisin, kun uskot mokomia satuja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos Trump lievittää pakotteita ettei Venäjä valu kokonaan Kiinan syliin niin Europpa ei sitä hyväksy.
Kun Europpa osallistui Libyan hävittämiseen ja nyt ihmettelee ettei tässä näin pitänyt käydä että afrikkalaiset tulevat Europpaan.
Europpalainen ajattelu on hetkellistä ainakin kiinalaisten mukaan kun Ranskan vallankumouksesta on kulunut liian vähän aikaa päättelemiseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kerrotko miiten Libyan kansannousu hirmuhallinnon kukistamiseksi YK:n tuella liittyy Trumpiin?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Suomi voisi lainata Trumpia vähäksi aikaa toteuttamaan Suomi Ensin -politiikkaa. Pieni urhea kansa pelastettaisiin pulasta ja Trump saisi uuden sulan hattuunsa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vähän enemmän diplomatiaa ja vähemmän ilkeää arvostelua. Toivoisin!! Toisaalta amerikkalaiset ovat aina olleet "maailman poliiseina" ja myöskin käyttäneet eniten taaloja muiden kansojen hyväksi. Ja mikä on ollut palkkana? Pelkkää kuraa ja syyttelyä... Vielä jos muistellaan vähän toista maailmansotaakin...Ehkä Trumppi nyt ottaa pakkia pelkästä kiukusta:)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hiukan liian jälkijättöistä tässä vaiheessa ottaa pakkia toisen maailmansodan aiheuttaman kiukun vuoksi.

Ongelma on siinä (osittain), että Trump on liikemies eikä lainkaan poliitikko tai maantiedettä tai historiaa tunteva.

Kaikki se rahallinen apu ja satsaus, minkä USA on maailmalla tehnyt, on hyödyttänyt sitä itseään vähintäänkin yhtä paljon kuin muita. Mutta kun tuo hyöty ei tule debet/kredit -muotoiseen taseeseen suoraan dollareissa luettavaksi, sitä ei liikemies ymmärrä.

Marshall apu ja NATO Länsi-Euroopan vapauden hintana ovat pieni panostus siitä, että Yhdysvalloilla on ollut kumppaninaan vanhalla mantereella satojen miljoonien ihmisten kansainyhteisö, joka on jakanut samat perusarvot, ollut liittolainen globaalissa mitassa, käynyt kauppaa ja harjoittanut teknologista, kulttuurista sekä sivistyksellistä yhteistyötä. USA:lla olisi ollut suuri vaikeus yksinään maailmassa länsimaisia arvoja noudattavana maana menestyä ja kukoistaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

No ei nyt ihan yksin sen tähden, mutta kuinkahan monta kuollutta amerikkalaista sekin heille maksoi. Sitä ei voin edes dollareissa mitata. Hitler olisi todennäköisesti ollut Euroopan valtias ilman amerikkalaisia? Liikemieshän Trumppi on, eikä se tietenkään takaa hyvää politiikkoa, mutta minkäs teet:). Amerikkaisten köyhien äänestäjien suurin moka, jota he eivät vielä itsekään ole tajunneet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Amerikkalaisia kuoli heidän omassa sisällissodassaan enemmän kuin Toisessa maailmansodassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #31

Juupa juu...mutta siitä on jo yli 150- vuotta. Sitä ei enää lasketa muuhun, kuin kiitollisuuteen orjuuden poistumiseen. Toisesta maailmansodasta on siihen nähden kulunut niin vähän aikaa, että monet vieläkin elävät ihmiset sen muistavat.

Minäkin sain muinoin amerikanpaketeista lasipalloja ja vaaleansinisen puseron:). Etteikö sitäkin kannata hyvällä muistella, vaikkei se nyt Trumpin ansiota ollutkaan. Taisi amerikkalaiset silloin pitää myöskin venäläiset, sodan köyhdyttämät ihmiset hengissä, tai ainakin vähemmällä kärsimyksellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liberaali vihervasemmisto hyökkää Trumpia vastaan jenkeissä samoilla teemoilla kuin Suomessa perussuomalaisia vastaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä se johtuu siitä, että Trumpin ja Hakkaraisen öykkäröinnissä on havaittavissa niin paljon yhteisiä piirteitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

On heillä se pieni ero, että Trumppi on täysin raitis. Muistaakseni hän on myöskin lapsiltaan vaatinut täyttä päihteettömyyttä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Niin, varmaan heidän kengannumeronsakin on erilainen, mutta öykkäröinti on aina öykkäröintiä tehtäköön sitä sitten selvinpäin tai ei.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On aivan eri asia vieraileeko Suomessa Mr. Trump vai Mr. President Donald Trump.

Sama koskee Putinia.

Somekohina heikentää useimpien innokkaiden somettajien todellisuudentajua ja arvostelukykyä, sekä kannattajien että vastustajien.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liberaali vihervasemmisto ja sateenkaariväki ei pysty kritisoimaan Trumpia kuin valheilla, osatotuuksilla ja yllyttämällä väkivaltaan demokratiaa vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se valehtelu on sitten varmaan opittu Trumpilta :) Trump on siinä mestari, johon ei muut pysty.

http://www.politifact.com/personalities/donald-tru...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalaiset naiset on viisaita, niinkuin tästäkin kyselystä käy ilmi. Yli 90% suomalaisista naisista suhtautuu negatiivisesti Trumppiin.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ei kai häneen voi muuten suhtautukaan. Hän on törkeä sovinisti ja itseriittoinen hm. P....mutta on vain otettava lusikka kauniiseen käteen ja tultava toimeen vielä useampiakin vuosia.

Minusta diplomatia on ihan paikallaan juuri nyt kun hän on vielä tänne tulossakin. Meidän kannattaisi jo ajatella omaa hyväämme ja mahdollista Natoon menoa, josta loppukädessä taitaa olla se viimeinen sana kuitenin nyt Trumpilla.?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuskin on Trumpilla siihen viimeistä sanaa - onneksi. Viimeinen sana tulee olemaan heillä, jotka Trumpin jossain vaiheessa syrjäyttävät tai korvaavat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taas YLE natsittelee maahanmuuttovastaisia koskien uutista Ruotsin politiikkaviikosta. YLE ei halua myöntää että suurin osa eurooppalaisista vastustaa nykyistä holtitonta maahanmuuttoa ja haluaa väkisin leimata kaikki vastustajat natseksi eli yli puolet eurooppalaisista olisi YLEn mukaan natseja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siellä politiikkaviikolla on vastarintaliike melunnut, kenenkään muun mielestä, kuin sinun, kyse ei ole mistään poliittisesta järjestöstä.

Valtaosan mielestä kyse on rasisteista natseista, mutta tässäkin on erona sinun mielipiteesi.

Kaikkihan täällä jo tietävät sympatiasi vastarintaliikettä kohtaan, joten eipä se kenellekään tule yllätyksenä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että Trumpin toimet presidenttinä ovat eristämässä USA:ta muusta maailmasta ja heikentämässä USA:n vaikutus- ja arvovaltaa maailmassa. Tästä syystä pidän Trump'ia Yhdysvaltain parhaana presidenttinä pitkiin aikoihin, näin meidän ulkomaalaisten silmin katsottuna. Jos asuisin USA:ssa, olisin luultavasti toista mieltä toisista syistä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olisin samaa mieltä vaikka asuisin Usassa!

Mitä sillä vallalla tekee maailmassa jos sillä ei saa mitään!

Liiallinen kaveruus on haitaksi maalle, kumminkin jokainen maa kilpailee keskenään. Ainakin potäisi koska talous toimii niin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei maiden ole tarkoitus kilpailla keskenään vapaassa globaalissa markkinataloudessa. Firmat kilåpailevat keskenään. Tätä ei Trump ole ymmärtänyt.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #41

On tuossa sinultakin jäänyt jotain ymmärtämättä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kiinalainen poliitikko sanoi taloussodasta että ovat vahvoilla koska heillä on tuotanto ja koneet.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta Trump taustajoukkoineen (uusi oikeisto) on kehittänyt Nerokkaan tavan rikkoa läntisenmaailman liberaalisosialistista maailmankuvaa. Iskeä juuri siihen heikompaan kohtaan "arvomaailmaan", se on toiminut.

Trump on tehnyt hyviäkin asioita, mutta on ymmärrettävää että liberaalisosialistinen media, politiikot ja ihmiset haluavat nähdä vain ne huonot asiat, onhan Trump heidän poliittinen vihollinen.

Ehkä liberaalisosialistinen maailma on siinä suhteessa taantumuksellinen ja elää menneisyydessä ja sen ajan viholliskuvissaan "Hitler".

He kaikki sanovat Hitlerin olleen pahuuden ilmentymä, mutta eivät ole varmoja siitä oliko Stalin ja Mao hyvis vai pahis.

Toni Rintala

Obamallekin järkättiin mielenosoituksia Euroopassa. Polttopullot lenteli ja poliisien kaasuaseet paukku.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tulee mieleen Juicen vanha kappale: "Villi länsi, Ronald ja Nancy, jippijai jippijee. Uudisraivaajien tiellä Ronald ratsastaa ja siellä pyssyt paukkuu ja neutronit soi..."

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jotenkin myös tää Trumppiin kohdistuva antipatia on käsittämätöntä, kun objektiivisesti ottaen Bush nuoremman ja hänen kotkahallinnon sekä PNAC projektin aikakausi oli melkoista hulabaloota kun halusivat laittaa lähi-idän uuteen uskoon.

Obama sitten jatkoi kylväen pommeja jopa enemmän kuin edeltäjänsä, mutta että Trump ja hänen pari vuottaan on muka sitten pahinta ollut ikinä. Särkee aivoja tämä epäloogisuus, mutta toisaalta ajat ovat muuttuneet ja Trumppi varmaan on tälle #metoo ja pöyristymisen ajalle ihan sokea piste.

Mutta ilmeisesti sodat ja tappaminen ei ole niin paha juttu enää nykyaikana kuin osin räävintön käytös somessa tai muualla.

Toimituksen poiminnat