PontusJanKristianSderblom

Poliittinen terrori

On kulunut reilu 10kk, kun Ilja Janitskinin ajojahti alkoi.Media kirkuvin otsikoin jahtasi häntä ja saatiinhan hänet noudettua Andorrasta asti, kesken syöpähoitojen.Olen alusta lähtien ollut sitä mieltä, että kyseessä on poliittinen ajojahti ja sitähän se on ollutkin.Hänelle luettiin nämä hurjat tekaistut syytteet muutama päivä sitten ja järjestinkin tukimielenosoitusten sarjan seitsemänä käsittelypäivänä, hyvin tuloksin, eli Ilja laskettiin vapaalle odottamaan lopullista tuomiota. Olen monesti kysellyt miksi, miksi ja miksi? Miksi ei voitu kuulustelua hoitaa skypen välityksellä, miksi piti väkisin tänne tuoda ja vangita, mitättömien epäilyjen vuoksi. Maksimituomio kun on näistä väitetyistä rötöksistä 1v8kk, niin herra on ensikertalaisena jo tuomionsa kärsinyt. Lisäksi en usko että tässä käytetään rankinta asteikkoa, ellei tosiaan haluta pelata poliittista ajojahtipeliä enään...Aika näyttää, onko oikeuslaitos nimensä veroinen. Ps. On tutkittava, mitkä tahot tämän käynnisti, tämän mittakaavan operaatioita kun ei aivan pienet voimat saa käyntiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos Suomen suurimmat uutismediat eli Helsingin Sanomat, Yle, MTV3, Iltapäivälehdet ja paikallislehdet harrastavat maahanmuuttomyönteistä propagandaa (jossain määrin toki tarpeellistakin) ja poliittiset agendat alkavat näkyä muidenkin aiheiden käsittelyssä, niin onhan selvää, että vastamedioita alkaa ilmestyä. Valtamedia on osin vieraantunut kansasta ja tämä ei näy pelkästään maahanmuuton käsittelyssä. Myös leikkauspolitiikkaa on valtamedioissa käsitelty silkkihansikkain ja syrjäytettyjä syyllistäville tahoille on annettu runsaasti tilaa. Alkoi olla siis vain ajan kysymys, kun vastamediat ilmestyvät ja tälle mahdollisuuden tarjosivat internetin julkaisualustat, jotka ovat mahdollistaneet harrastajatason toiminnan.

Tässä tilanteessa on järkyttävää ja naurettavaa, että isoilla budjeteilla ja yhteiskunnan kalliisti kouluttamin ammattilaisin varustetut mediatalot ovat lähteneet mukaan ajojahtiin piskuista MV-lehteä vastaan. Sisällön ja laadun kritisointi on tietenkin tarpeellista - lehtihän oli, kuten sanottua harrastelijamainen ja ilmaisuissaan vulgaari -, mutta ajojahti poliisivoimin on ollut järkyttävää seurattavaa ja on heikentänyt uskoa Suomen hallintokoneiston kykyyn kestää itseensä kohdistettavaa kritiikkiä. Rasismiakin lehdessä on ollut jonkun verran, mutta lähinnä lehteen kommentteja ja kirjoituksia lähettäneiden lukijoiden toimesta. Janitskinin olisi ehkä kannattanut moderoida näitä pois koska Suomen umpityperä oikeuslaitos vyöryttää sananvastuun näistä hänen päälleen.

Ne, joiden kunniaa lehdessä on kuulemma loukattu, ovat hahmoja, jotka ovat itse aloittaneet vaino-kampanjat lehteä vastaa. Tosin kostotoimenpiteisiin MV-lehden ei olisi pitänyt lähteä varsinkin, kun valittajat sattuvat olemaan suomalaisen valtaeliitin suuressa suosiossa.

MV-lehteä voisi kritisoida vahvasti vaikka mistä, mutta nyt tuo kritisointi on tehty vainokampanjalla mahdottomaksi ja Janitskinista tekemällä tehtiin sananvapauden marttyyri ja samalla suomalainen valtakoneisto paljasti pikkusieluisen öykkärimäisyytensä ja tekopyhän halunsa ratsastaa maahanmuuttajien ihmisoikeuksilla.

Toni Rintala

"Janitskinin olisi ehkä kannattanut moderoida näitä pois koska Suomen umpityperä oikeuslaitos vyöryttää sananvastuun näistä hänen päälleen."

Eikös tuo ongelma poistunut, kun serverit vietiin pois Suomesta? Silloin Suomen lait eivät yllä missä lie ulkomailla oleviin keskusteluihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

# 3, Rintala:

..."asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin"...

..."oikeudettomasti 1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai 2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville
esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa"...

Millä tavoin palvelimen sijaintipaikka ratkaisee tunnusmerkistön täyttymisen esimerkiksi edellä lainatuissa teonkuvauksissa?

Mikä siinä on, vaikka kaikki nämä lait, joiden perusteella Janitskinia syytetään löytyvät helposti, jos niitä viitsii lukea ja niihin tutustua, jottei tulisi kirjoitettua aivan silkkaa roskaa, kuten nyt taas kerran teit, niin et vaivaudu edes tarkistamaan vähäisiä tietojasi?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Erittäin hyvin ja avaavasti kirjoitit, komppaan täysin sinua!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tosi hyvä kirjoitus ja hyviä pointteja. Itseänikin ärsytti Iljan mv-lehdessä moni asia. Ensinnäkin tämä rikollisen nimi ja naama lehteen mentaliteetti, koska näissä on taipumuksena välillä joutua väärät ihmiset leimatuiksi, jos sattuu virheitä, ja näitä tapauksia sattui useampia. Toisekseen julkaisu oli järkyttävän alatyylinen. En vaan voi käsittää miten mv-lehdelle ja Iljalle löytyy häntä oikeasti fanittavia ihmisiä.

Mutta se sanottuna, kaikki mitä sanoit lehdistön toiminnasta asiaan liittyen on ihan totta. Ei pienintäkään merkkiä objektiivisuudesta, ja putinisti leimaa heitellään tosta vaan. Ja iljaa on myös oikeus kutsua pahaksi ihmiseksi, vaikka samaiset toimittajat ovat hyvin vastahakoisia kutsumaan Turun terroristia pahaksi ihmiseksi. Ei mitään tolkkua. Myös poliisin tutkinta asiassa on ollut aika erikoista. Ensiksikin poliisi pyysi ihmisiä lähettämään rikosilmoituksia. Milloin ennen poliisi on pyytänyt johonkin asiaan liittyen ihmisiä lähettämään rikosilmoituksia? Ja osa syytteistä on ihan naurettavia.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Syytteet olivat naurettavia, tiheällä kammalla perattua ja väkisin väännettyjä.Toinen erikoinen sivujuonne on tämä käsitys siitä että olisi pitänyt ehtiä kaikki kommentit tarkastamaan, kommentointiosiossa.Syytteistä suurinosa putosi pois ja luulen että tarkoitushakuisesti nyt yritetään sitä maksimituomiota saada aikaiseksi, jotta joidenkin kasvot pelastuisi!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

".. siitä että olisi pitänyt ehtiä kaikki kommentit tarkastamaan."

Löytyy monenlaisia työkaluja. Ennakkomoderointi, tiettyjen sanojen ja termien tunnistaminen, jne.
Ei kaikkea tarvitse julkaista, jos ei halua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö ajojahti alkanut paljon aiemmin? Johan hänet oli etsintäkuulutettu paljon aiemmin, ja vangittukin poissaolevana lähes vuosi sitten.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kiinniottaminen kuulusteluja varten on eri asia kuin vangitseminen.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Kuulustelut olisi helposti voitu hoitaa etäyhteyksillä..Ajojahti tämä oli, jotta saataisiin varoittava esimerkki kriittisiä kannanottoja antaville!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ai niin, onnittelut vielä tehokkaista tukimielenosoituksista. Eipä ole tosiaan oileuslaitos nimensä veroinen, kun kertomasi mukaan antoi mielenosoitusten vaikuttaa toimintaansa.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Oikeus voitti yhden erän, tulen jatkossakin näitä järjestämään, älä suotta pahoita mieltäsi Max hyvä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä minä pahoitan mieleni, jos esitetty väite että oikeuslaitos on antanut mielenosoitusten vaikuttaa toimintaansa pitää paikkansa. Nyt olen vain huolissani, koska toivon kipinä elää, ettei tuo olekaan täysin todellisuutta kuvaava esitys. Minusta on aivan kamala tilanne, jos asia on esittämälläsi tavalla. Sen pitäisi huolestuttaa sinuakin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Janitskinista tekemällä tehtiin sananvapauden marttyyri ja samalla suomalainen valtakoneisto paljasti pikkusieluisen öykkärimäisyytensä ja tekopyhän halunsa ratsastaa maahanmuuttajien ihmisoikeuksilla."

Totta joka sana.Lisänä vielä se,että sensuuriinhan tässä koko ajan pyritään, sekä siihen että totuuksia asioihin ja ilmiöihin pystyttäisiin pimittämään ja manipuloimaan. Orwellilainen maailma on agendana.Main stream mediat haluavat muiden ihmisten elävän niissä valheissa, joita vain he itse saavat olla luomassa.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Tuota mainitsemaasi maailmankuvaa ollaan väkisin tuputettu joka tuutista ja sananvapautta kahlehdittu. Toivottavasti tämä herättää uinuvia sohvasotureita ensi vaaleissa.

Hyvä Pontus!

Osallistuin moneen Pontuksen miekkareista oikeustalolla. Hienoa työtä Lahden Al Caponelta :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Todella järkyttäväksi on oikeudenhoito mennyt Suomessa, jos mielenosoituksilla kyetään vaikuttamaan tuomioistuimen toimintaan. Viralta tuollaiset tuomarit pitää laittaa ja virkakielto voimaan.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Mielenilmaisu on kansalaisoikeus,sitäkin tullaan rajoittamasn jos aikanaan tuomio tulee. Isoista periaatteellisista asioista on siis kyse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mielenilmaus on eri asia kuin sen vaikutus riippumattoman tuomioistuimen toimintaan. Kai sinä sen verran ymmärrät, että mielenosoituksilla ei voi eikä saa olla minkäänlaista vaikutusta tuomioistuimen toimintaan.

Yllä oleva on se suuri periaatteellinen kysymys, jonka merkitys lienee sinulle vieras. Jos Janitskin tuomitaan, se tuomio ei rajoita sinun tai minun ilmaisuvapautta millään tavoin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen todella iloinen, että poliisissa ja oikeuslaitoksissa on pätevää väkeä, sillä jos siellä olisi blogistin kaltaisia ''mukaoikeusoppineita'' olisi meillä kaikilla todella heikko tilanne.

Onneksi kuitenkin lähes koko kansa luottaa poliisiin ja oikeuslaitokseen, eikä näihin pienen porukan itkuvirsiin.

Janitski tulee saamaan juuri oikean tuomion, ja kun pelkuria ei muuten maahan saatu, piti käyttää kovempia keinoja.

Pitää muistaa, että jollei hän olisi lähtenyt pelkurin lailla pakoon, asia olisi jo hoidettu, sellaisia pelkureita ja varkaita ovat kaikki MV-lehden porukat.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Kuulustelu olisi voitu hoitaa teknisin apuvälinein, miksi ei niin tehty?
Vastaan itse, haluttiin varoittava esimerkki antaa!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Janitski tulee saamaan juuri oikean tuomion, ja kun pelkuria ei muuten maahan saatu, piti käyttää kovempia keinoja."

Todellinen syy Janitskinin pidättämiseen oli siis se ettei hän totellut Suomen oikeusviranomaisten kutsua? Pitääkö jokaisen ulkomailla asuvan suomalaisen rientää Suomeen jos poliisi kutsuu tai muuten istuu vankilassa kuukausia? Itse en pysty näkemään mitään muuta syytä Janitskinin pidättämiseen kuin kosto ja se kertoo Suomesta oikeusvaltiona

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Että et pysty näkemään mitään muuta syytä Janitskinin pidättämiseen kuin kosto, kertoo lähinnä sinusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Janitskinin syyte sopii samaan linjaan Halla-ahon tuomion kanssa, muslimeista ei saa julkisuudessa kirjoittaa mitään negatiivista vaikka olisi tosiasioita eikä maahanmuuttoa saa arvostella. Tämä linja kattaa koko länsimaailman ja on nyt repeämässä. Sokea pitää olla jos ei tosiasioita tunnusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olet oikeassa, joku tauti riivaa koko ns. vapaata länttä.

Toimituksen poiminnat