PontusJanKristianSderblom

Poliitikkojen leipäjonoharha

Järjestin hieman aikaa sitten tilaisuuden eduskuntatalolla leipäjonojen rahoituksen turvaamiseksi.Tilaisuus oli onnistunut, vaikka kutsumistani edustajista tuli paikalle vain kolme. Asia on kuitenkin niin lähellä sydäntäni, että ryhdyin puuhaamaan uutta tilaisuutta tuonne tarkoituksena saada useampi edustaja heräämään tilanteen vakavuuteen. Kun ryhdyin tiedustelemaan kuivatuotteita jaettavaksi tuolla leipäjonojen tavalla,iski seinä eteen.Keskusliikkeet ilmoittivat että antavat apunsa tuonne yhteinen pöytä-hankkeeseen, mikä on toki kaunis ajatuksena kun siellä tarjottaisiin valmis ateria yhteisruokailuperiaatteella.Tästä on presidenttimme puhunut ja muutama poliitikkokin kehunut, mutta...! Nyt sitten valjastetaan/palkataan tämän avulla ihmisiä toimimaan tuossa uudessa ja ihmeellisessä avustus-systeemissä, ja sehän on leipäjonojen rahoituksesta pois.Onko otettu huomioon, että ehkäpä ihmiset jotka värjöttelevät ruokajonoissa eivät halua julkisesti näyttäytyä? Onhan tuo jonossa oleminen jo tarpeeksi ihmisarvoa alentava homma.Miten itse tuntisit olosi mukavaksi viiden lapsen kanssa, tuolla ventovieraiden keskellä?Entäpä kun lapsi jo tarpeeksi häpeää kun vanhemmilla ei ole rahaa edes ruokaan? Kaveritkin saattaisivat saada tietää ja sehän olisi noloa.Poliitikot norsunluutorneistaan näkevät asoita hieman eri tavalla kuin ne jotka ovat niissä käyneet. Ehdottaisinkin näille edustajille jotka ovat tuon miljoonaleikkauksen tehneet leipäjonoavustuksista, käymään näissä. Ps. Tulen tavalla tai toisella pitämään uuden tilaisuuden aiheesta (omalla kustannuksella )Kutsun ne edustajat presidenttiä myöden,jotka eivät vaivaantuneet paikalle silloin tulemaan. Toivon myös median tulevan, nyt kun se loisti poissaolollaan, kenties oli käsky käynyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Tunnustetaanko Suomessa virallisesti köyhyyttä tai huomioidaanko sitä oikeasti mitenkään?

On jotenkin nurinkurista, että koviakin palkkoja nauttivat ovat käytännössä jopa leipäjonossa, koska yhteiskunta on niin sairas, että ihmiset ovat nalkissa parisuhteessa yhteisen velkataakan ja/tai sen takia, että omaisuutta vastaan on liikaa velkaa eikä sitä pysty purkamaan kuin maksamalla ikuisesti olemalla täysin jumissa tai 15-20 vuoden velkahelvetin säestyksellä. Tämmöisissä tilanteissa edes muutto työn perässä ei auta ja maksut ajavat leipäjonoihin kun velkahelvetti ei ole vaihtoehto.

Ihmiset ovat rikkaita omaisuuden määrällä, mutta silti köyhiä? Tai sitten oikeasti köyhiä, koska vaikka Kelan asumistukijärjestelmä ei noudata todellista vuokratasoa vaan jotain kuvitteellista 80-90 -luvun vaihteesta.

Miettisin myös verotusta yksilöverotuksesta perheverotukseen ja lapsivähennysten lisäämistä verotukseen kunnolla.

Leipäjonot on seuraus täysin epäonnistuneesta politiilasta ja tuo on minusta aivan täydellinen häpeätahra Suomen kiiltokuvassa.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Kuten laitoin olen tutkinut asiaa, leipäjonotuntumalla ja on totta että ei näissä käy vain " pummit " ja yhteiskunnan alinta luokkaa olevat. On moninaisia syitä tuolla käyntiin ja yhteinen nimittäjä on köyhyys. Vaikka henkilö kävisi töissä, joku tekee jopa useampaa niin ei silti varat riitä. Nyt joku sanoo että sossusta saa, sekään ei aina pidä paikkansa. On tapauksia että henkilöllä on vaikka velkainen omistusasunto ja ei saa senkään vuoksi tukia. Asunnon myynti ei siis ole ratkaisu, koska vuokra olisi kovempi kuin mitä lainoihin menee.Köyhyydellä on monet kasvot, sitä ei vain näe norsunluutornista...Itseasiassa totuus halutaan piilottaa, laittamalla leipäjonot pois silmistä. Ateria yhteisruokailussa kerran päivässä, voisi avata norsunluutornin asukin silmät. Saattaisi vain nälkä tulla, kun jäisi monta ruokaa syömättä, mitä taas voi ruokajonon tuotteilla tehdä!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Avaan vähän lisää. Esimerkiksi Saksassa tuetaan perheitä paljon paremmin kuin Suomessa.

Jos oletetaan, että ansaitset toisena vanhempana 100k euroa vuodessa, niin Suomessa sinua verotetaan tuon 100k euron mukaan yksin vaikka puolisosi ei olisi töissä. Puolison tulot vielä erikseen.

Saksassa jos ansaitset saman ja puolisosi ei mitään, tuo jaetaan tasan puolisoiden kesken ja verot sen mukaan. Puolisoiden tulot yhteen ja jako tasan siis sekä verot sen mukaan.

Lapsien osalta maksetaan lapsilisää saman verran. Kuitenkin jos sinulla on tuloja, saat lapsivähennyksen about 7000 euroa vuodessa josta vähennetään maksetut lapsilisät. Lapsilisä on tavallaan ennakkoa ja verottaja sitten laskee aina, että mikä tulee edullisemmaksi tulojen mukaan, lapsilisä vai vähennys.

Näissä on tietysti osavaltiokohtaisia eroja ja veroneuvojia käytetään veroilmoitusten tekoon yleisesti, koska siinä on paljon erilaisia kommervenkkejä.

Yleisesti ottaen kuitenkin on nöyryyttävää, että Suomessa lapsiperheitä ajetaan leipäjonoihin ja erilaisia verovähennyksiä sekä etuuksia nimenomaan tulevaisuuden toivojen kasvattamiseen karsitaan. Leipäjonot muutenkin ovat merkki siitä, että joku osa yhteiskunnassa mättää, mutta poliitikot eivät noteeraa.

Arvostan kovasti siis työtäsi ja aktiivisuuttasi asian saralla.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #3

Kiitos ja täytyy sanoa että hyvä oli tuo sinun faktatieto miten muualla tehdään/lasketaan perheiden tulojakauma. Itsellänihän on vain tämä faktatieto jonojen syistä ja ihmisistä, ne eivät ole vain numeroita minulle!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Asiassa sen verran sanon omalta osaltani, että ei köyhyys ole minusta häpeä eikä jokin ihmisen ominaisuus. Se on sitä vain sellaisten ihmisten mielissä kuka kuvittelee olevansa toisten ihmisten yläpuolella.

Vaikka ei olisi varaa ostaa kaikkea, voi pitää pään pystyssä vaikka elämä ei aina siihen antaisi aihettakaan.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #4

Sinunlaisia ihmisiä kun vain olisi tuolla herrainlaitoksessa, kuten minunlaisiakin, asiat olisivat paremmin!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #6

Ei kai mikään estä pyrkimästä. Kansa sitten äänestää ja katsoo onko ajatuksesi paikan arvoisia.

Onhan sinne päässyt monenlaista ihan tavallista ihmistä, eli kaikki on mahdollista.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #7

Näin juuri teenkin, olen juuri keräämässä vaaliasiamiehiä osallistuakseni itsenäisenä ehdokkaana seuraaviin Eduskuntavaaleihin, Reformin listoilta.Hämeen vaalipiiriin kuuluvat ihmiset voivat ilmoittautua minulle.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Voinet ylläpidolle ilmaista asiasi, näkemiin täältä.

Toimituksen poiminnat