PontusJanKristianSderblom

Sosiaalisen median vastuu

Olen joutunut vaimoni kanssa nyt sosiaalisen median politiikan uhriksi ja huomannut voimattomuuden sen edessä.Itse olin 3vrk kirjoituskiellossa julkaisusta jota en tehnyt ja nyt vaimolla on sama menossa. Olemme huomanneet, että jotkut voivat tehdä ilmiantoja, sekä perättömiä kirjoitella nimissämme ja kukaan ei puutu tähän. Herää kysymys missä on näiden medioiden vastuu, kun poliisille tehty ilmoituskaan ei näytä auttavan asiaa, poliisi vain totesi että näitä on paljon. Noh, toivottavasti rikosilmoitus identiteettivarkaudesta toimii ja syylliset saadaan kiikkin. Herää vain kysymys, eikö kyseisillä medioilla ole omaa järjestelmää, jotta voitaisiin tämä kitkeä niistä pois?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ainoa keino estää tällainen on se että kukaan ei voi kirjoittaa tänne ilman rekisteröitymistä. Ja se tulee tehdä pankkitunnuksilla tai vastaavilla niin että kirjoittaja voidaan tarvittaessa tunnistaa.
Kirjoitus sellaisenaan pitää voida olla nimimerkillä koska kynnys kirjoittaa ylipäätään mitään omalla nimellä voi olla turhan korkea.

Juha Hämäläinen

Kannatan ainoastaan omalla nimellä ja kuvalla kirjoittamista. Se pitää järjen väittämissä.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Juuri näin, mielestäni ei kasvottomana kannata kirjoitella/huudella. Jos ei naamaansa ja nimeänsä halua julki, voi olla hiljaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #11

Usein näkee sellaisia yleisökirjoituksia lehdissä jotka ovat "poikkeuksellisesti" nimimerkillä.
Nuo ovat usein kirjoittajalleen arkaluontoisia asioita mutta sellaisia että suuren yleisön olisi hyvä tietää niistä. Tällaisissa tapauksissa mielestäni nimimerkki voisi olla sallittu.

Juha Hämäläinen

Pankkitunnistus kuitenkin hyvä ajatus, mutta hieman kömpelö riippuen mikä tekniikka käytössä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jos pankkitunnuksia käyttää rekisteröitymiseen kuten fb-tunnuksia niin ei kai ole kömpelö. Siis siinä vaiheessa kun "liittyy" mukaan.
Jossain tapauksissa pitäisi mielestäni olla nimimerkkimahdollisuus mutta tietenkin niin että on ensin rekisteröidyttävä. Jollain saattaa olla arkaluontoista sanottavaa jota voidaan myös väärinkäyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Noi on kamalia paikkoja, nuo identiteettivarkaudet. Poliisin toimet laahaa näissä perässä, eikä ole oikein kykyä puuttua.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Siltähän se näyttää, ei minua muutoin haittaa kuin että ei oikeustajuun mene!
Tämä kun ei ole kuin kiusantekoa ja miksi ei näitä velvoiteta kunnon tarkistukseen!

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Kyse on yrityksen halusta investoida tietoturvaan, omat tunnukset joskus vuosi LinkedIN palvelusta, mutta niillä nyt ei mitään vakavaa voi saada aikaan.

Tietoturva on loputon suo yrityksille, keksit tapoja suojata niin rikolliset keksii pian tavan kiertää sen ja tämä toistuu päivästä toiseen.

Itse käytän extra varmistetta jos nettisivu tai muu nettipalvelu sitä tarjoaa, tälläisiä ovat tekstiviesti koodit ja fyysiset autentikaattorit, tämän parempaa tuskin tulee tarjolle "julkisiin" nettipalveluihin, koska sitten mennään jo käyttäjän tunnusten sitomiseen fyysiseen paikkaan MAC osoitteella ja tuo taas estää palveluiden käytön esim. missään muulla kuin kotona tai töissä.

Ei salasanan monimutkaisuutta ja ettei käytä samaa missään muussa palvelussa korosteta turhaan, monelle vain on helpompi syöttää se vanha tuttu salasana jonka muistaa jos vaikka sattuu olemaan pidempi aika välissä viime kerrasta kun käytti palvelua.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Kyse ei nyt nyt ole mistään isosta asiasta, ihmettelen vain sosmedian vastuuta tarkastaa nämä tekoset...Siinä kun yksilö on melko avuton!

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, mitä tämä erittäin nopea muutos yhteiskunnassa aiheuttaa.

Monet ovat sanoneet, että Internettiä ei olisi koskaan pitänyt päästää kaiken kansan käyttöön.

Facebook:n entiset exet katuvat rakentaneensa moisen "hirviön".
http://fortune.com/2017/12/12/chamath-palihapitiya...

Toimituksen poiminnat