PontusJanKristianSderblom

Lait säännöt ja eriarvoisuus

Kun päättäjä vahingossa ottaa lapsilisiä perusteettomasti kyseessä ei ole rikos. Kun päättäjä rötöstelee lautojen kanssa, kyseessä ei ole rikos.Kun päättäjä jemmailee rahoja vakuutuskuorissa,kyseessä ei ole rikos. Kun kansalainen varastaa nälkäänsä leivän, kyseessä on valtava rikos.Kun kansalainen ajaa ylinopeutta valvontakameraan on kyseessä valtava rikos. Kun kansalainen ei maksanut televisiolupaansa oli kyseessä valtava rikos.Kun kansalainen tekee jotain väärää on kyseessä valtava rikos. Kun päättävässä asemassa oleva henkilö tekee väärää, se ei pääsääntöisesti ole rikos.Miksi näin? Onko laki erilainen eliitillä kuin tavallisella kansalaisella ja miksi? Laki on niin miten se luetaan ja kun on hyvät asianajajat, lakia luetaan kuten nämä haluavat.Olisiko meidän muutettava niitä tasapuolisiksi, kun kaikki muutoinkin tasapäistetään, vai pitäisikö asianajajat erottaa/oikeuskäytäntöjä muuttaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jocke Rantanen

En sanoisi että "päättäjä". Sanoisin että valtaapitävä tai eliitti.
Halla-aho tuomittiin olemattomasta, Immonen samoin, Hakkarainen samoin, ja näitä riittää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lakiasiantuntija? Tuomari?

Eiköhän kuitenkin demokratiaan kuulu puolueeton oikeuslaitos, ja jollei tämä Suomen tyyli ole riittävä, niin aina voi muuttaa itärajan taakse, siellä ei tarvitse pelätä demokratiaa :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Puolueetonta oikeuslaitosta ei ole. Se on ihanne, johon tulee pyrkiä ja jota tulee vaatia. Todellisuudessa se täyttää tämän ihanteen enemmän tai vähemmän puutteellisesti. Siksi kritiikki on tarpeen.

Eipä silti, ei kaikki kritiikkikään ole aina oikeaan osuvaa. Esimerkiksi sitä kuuluisaa lautakasaa ei ole löytynyt tähän päivään mennessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esimerkiksi sitä kuuluisaa lautakasaa ei ole löytynyt tähän päivään mennessä."

Lautakasalla haluttiin vain viedä kiusallinen aihe Vanhasen korruptiosta nuorisosäätiön kanssa unohduksiin. Vastaavanlaisia peittelyjä käytetään jatkuvasti ettei niistä kiusallisemmista asioista tarvitsisi keskustella julkisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset