PontusJanKristianSderblom

A-Olut ja hurmos

Alkoholipolitiikkaan tuli vuoden alussa tuo suunnaton muutos, kun A-Olut, Lonkerot ja muutama muu tuote päästettiin holhouksesta irti. Eduskunnassa oli pitkään ja hartaasti käyty keskustelua puolesta ja vastaan, esimerkkiäkin näytetty ja pikkujoulut järjestetty. Kauhukuvia kansalaisista, jotka tästä huumaantuneena roikkuivat kaupan ovella yhdeksästä aamulla, oli myös maalailtu ja eipä Alkon henkilöstömäärän romahdusta myöskään unohdettu mainita. Tuli arki ja ei kaupoissa ryntäystä nähty näiden tuotteiden osalta,ainut minkä tämä toi oli verotuspainon muutos suosien näitä vapautettuja tuotteita.Jatkossa saamme ehkä nähdä myös juomashoppailun ulottuvan Latviaan, Liettuaan ja muihin kevyemmän alkoholipolitiikan maihin, sekä verotuottojen valuvan heille.Sieltäpä ei sitten kannata enään tuoda vain pientä määrää, vaan kunnon kuorma kerralla. Summa summaarum, hölmöläisten hommaa hölmöllä porukalla, tuolla Arkadianmäellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Ostan nykyisin Latviasta kaksi kertaa vuodessa juomia 500 eurolla kerrallaan ja se kannattaa ainakin minulle hyvin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Toivottavasti tulet toimeen alkoholiongelmasi kanssa?

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Enköhän toimeen tule, pyydän kamuja jotka tuolla reissussa käy tuomaan minullekkin...Jos en lähde itse hakureissulle.( Luultavasti en, kun keskiolut ja viini riittää minulle )

Pekka Iiskonmaki

#2
Ei ole päässyt koskaan loppumaan.

Viidelläsadalla tekee tonnin säästön Suomen hintoihin nähden.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #4

Näinpä, luulisi Hallituksenkin jo tajuavan tämän.Veroa kun laskettaisiin, verotuotto nousisi ja myös ravintolat eläisivät.Nykyisin ei kannata pitää kuppilaa, toisin oli kun keskiolutravintolabuumi rantatui tänne takavuosina!

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #5

Kuppilan pitäjälle jää itselleen 20%. Valtiolle menee 80%.

Sillä ei firma pyöri.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #6

Näin juuri, onneksi en aikoinani laittanut tuota suunniteltua olutravintolaa pystyyn. Tosin olisin sen jo myynyt voitolla pois...Olisi osunut silloiseen buumiin joka tuli, erittäin hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikka "A-olut" on marketeissa halvempaa kuin Alkossa, niin se on kuitenkin huomattavasti kalliimpaa kuin vanha tuttu keskari ja siksi parin päivän kokemuksen perusteella näyttää siltä, että kyllä se asiakkaiden käsi hakeutuu ottamaan koriin sitä halvempaa vaihtoehtoa, varsinkin jos samasta merkistä puhutaan.

Toisin sanoen vahvempi olut marketeissa karsii Alkossa käyntejä, jolloin ne vielä väkevämmätkin juomat jäävät ostamatta, mutta marketeissa omaksuttu hintavertailutapa tekee suuren kynnyksen vahvempien oluiden ostamiseksi. Saattaa olla, että tämän uudistuksen myötä alkoholin kokonaismyynti vähenee.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Kyllä ja osuu siis Hallituksen omaan nilkkaan, he kun kaavailivat asiaa hieman toisin...Budjetti menee uusiksi!

Toimituksen poiminnat