PontusJanKristianSderblom

Yhdeksän euron orjapalkka, sen uhat ja mahdollisuudet.

Hallitus on epäonnistunut kaikessa mitä on ryhtynyt tekemään, myös työllistämispolitiikassa. Hallituksen piti kääriä hihat ja käydä hommiin, mutta kuinkas kävi?Laadittiin työvoimapoliittisia selontekoja, sekä lisättiin byrokratiaa, vaan missä työpaikat? Noh, ehkä virastoissa jotka tätä valtavaa paperinpyörittämistä joutuu nypläämään, mutta ei tuottavaa työtä.Nyt sitten työtön joutuu aktiivisesti hakemaan töitä ja lisätään paperinpyöritystä työnantajille, ehkä joku pyörittäjä palkataan lisää, mutta ei tällä oikeita töitä kuitenkaan/tuottavuutta lisätä. Entäpä sitten tuo kuningasajatus 9 euron orjapalkkasysteemistä? Villi veikkaukseni on että ei lisää työllisyyttä, ainakaan hoiva-alalla. Uhkana on että nyt esim.hoitajat/henkilökohtaiset avustajat, jotka ovat nyt asiakkaan työntekijöinä, ulkoistetaan hoivayritysten palkkalistoille ja irtisanotaan.Tämän pystyy laillisesti tekemään,vaan uhkana on että kun yrityksillä on tilaisuus palkata 9 euron halpatyövoimareserviä, sitä sumeilematta myös käytetään hyväksi.Yritykset tekevät hyvää tulosta, mitäpä ihmisestä niin väliä kunhan osinkoja kyetään jakamaan. Toivon sydämmestäni, etteivät yritykset käytä tätä mahdollisuutta hyväkseen, mutta uhka siitä on ilmassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Tiedämme jo nyt, että yritykset ottavat täyden hyödyn tulevista "uudistuksista". Se on yritystoiminnan ydin, voiton maksimointi siis.

Kun julkinen puoli irtisanoo terveydenhuollosta väkeä massoittain niin yksityiset yritykset palkkaavat nuoret ja koulutetut. Ikääntyneet hoitoalan ihmiset jäävät kortistoon. Yli 55v väki voi varautua tähän skenaarioon.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Juha, ymmärsit hyvin pointtini jota hain.Tämä on se uhkakuva ja jos se sallitaan, on seuraukset juuri mitä mainitsin. Yritykset käyttävät härskisti tätä mahdollisuutta jos uhka toteutuu. Onhan esim juuri nämä vakituiset korvattavissa " Orjatyövoimalla ",vaihtamalla vakituiset näihin halvemman palkan työttömiin. Työnantaja maksaa 9€ ja työkkäri tms oman korvauksensa...Tuottavuus nousuun kunigasidealla!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Missä maksetaan yhdeksän euron palkkoja Suomessa. Onko kysymys tuntipalkasta ,päiväpalkasta vai kuukausipalkasta?
Plogisti osannee vastata kun on hyvän otsikon keksinyt!

Hampaita kiristellen mutta yritetään pysyä totuudessa.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Martikainen, oletko kuullut tästä " työllistämistoimesta ", jossa työttömälle maksetaan 9€ päiväpalkkaa?Toki saa työttömyyskorvauksen tuohon päälle, mutta silti on edelleen alle minimin ja sitä halusin tuoda esille.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

9€ on kulukorvaus päivässä matkoihin ja ruokaan, joka maksetaan ylimääräisenä. Se tekee 188€/kk. Monet työttömät yritetään pakottaa ilmaistyöihin yrityksiin pelkällä työmarkkinatuella+188€ kulukorvauksella.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Niin, tämähän se on millä saadaan kikyä aikaan!

Pekka Iiskonmaki

#5
Se ihan OK maahanmuuttajalle vuoden, pari, mutta monet ovat tehneet sitä jo vuosikausia, eikä vaan ole kielitaito riittävä kouluun.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Samalla tulkitaan työtön työlliseksi ja simsalabim, taas työttömyysaste pienenee!

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom Vastaus kommenttiin #11

Tätä se Hallituksen tempputyöllistäminen on...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Missä maksetaan yhdeksän euron palkkoja Suomessa. Onko kysymys tuntipalkasta ,päiväpalkasta vai kuukausipalkasta?"

Kyllähän te kerrotte minulle kaikenlaista puppua mutta ette vastaa siihen kysymykseen jonka esitin. Plokistin väite ei pidä paikkaansa vaikka se niin herkullinen otsikko onkin.

Pekka Iiskonmaki

Tuossa on vielä se hauska puoli, että joudut sairastamaan ilman korvausta.

Sairaspäiviltä ei makseta mitään.

Työttömänä kotona tätä ongelmaa ei ole.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom
Tanja Pelkonen

Kun on todella pahoilla selkävaivoilla varustettuna lääkäri sanoi että kelan linja on että eläkkeelle ei lasketa, kysyin että mitä minä sitten teen? Vastaus oli että tuskin sinua kukaan palkkaa niin tee 13 vuotta erinlaisia työharjoitteluja. Saatahan siitä 9 euroa päivässä taskurahaa....Sanoin että olen jo ollut yli 10 vuotta orjatyössä että nyt alkaa riittää. Sanottiin että mulla on todella ikävä asenne elämään.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Tähän on tultu ja kelalla on liian suuri valta päättää näkemättä potilasta.Luulen että on tullut käsky olla päästämättä eläkkeelle kuin vain aivan " kuolemaantuomitut ", sanoinkuvallisesti siis ja muut menköön 9e orjapalkalle. Eipä tule eläkepommia!

Toimituksen poiminnat